http://azarkhoosh2010.ParsiBlog.com هان -
اتحادیه اروپا عنوان پایتخت سبز اروپایی سال 2011 را در فوریه سال 2009 در بروکسل به شهر هامبورگ آلمان اعطا کرد. به گزارش پایگاه خبری شهر الکترونیک، هامبورگ به همراه استکهلم که پایتخت سبز اروپایی سال 2010 انتخاب شد، دو شهری بودند که برای اولین بار جایزهای را تحت عنوان دو دوستدارترین شهرهای زیست محیطی در اروپا دریافت کردند. برای کسب این عنوان، در مجموع 34 شهر از 17 کشور اروپایی مختلف با یکدیگر رقابت کردند. فرآیند انتخاب دو مرحلهای بود؛ در مرحله اول، گروهی از متخصصان، شهرها را براساس معیارهای فنی که طیف گستردهای از موضوعات همچون مشارکت در حفاظت اقلیمی، حمل و نقل، فضاهای سبز، کیفیت هوا، کنترل آلودگی صوتی، مدیریت زباله و استفاده از آب را شامل میشد، ارزیابی کرده و سرانجام بهترین نامزدها را به هیات داورانی که مسؤول انجام مرحله دوم مسابقه بودند، معرفی کردند. هشت شهری که برای راهیابی به مرحله دوم در نوامبر سال 2008 اعلام شدند، عبارت بودند از: آمستردام، بریستول، فرایبورگ، هامبورگ، کپنهاگ، مانستر، اسلو و استکهلم. دلایل انتخاب و اولویت بندی این شهرها نه فقط فعالیتهای زیست محیطی که این شهرها به اجرا گذاشتهاند بلکه چشم اندازهای بلندمدت و راهبردهای آینده آنها برای اجرا بود. شهر هامبورگ محل سکونت 4.3 میلیون سکنه در منطقه کلانشهری است که 1.8 میلیون نفر از آنها در مرکز شهر زندگی میکنند. علاوه بر این، بیش از 300 هزار نفر از شهروندان سفرهای رفت و برگشت روزانه از حومه به شهر و بالعکس برای کار دارند. هامبورگ بیش از 500 کارخانه صنعتی را در خود جای داده و سومین بندر بزرگ اروپا است. هامبورگ بدون شک بهشتی زیست محیطی است. جایی که هم اکنون تمامی مشکلات زیست بومی حل شدهاند. این شهر تمامی واقعیتهای سیاستهای زیست محیطی اروپایی در طیفی از حفاظت اقلیمی و آلودگی هوا تا مدیریت آب و محافظت از طبیعت را تجربه کرده است. مسائل محیط زیستی تجربه شده در شهرهایی همچون هامبورگ همانند پتانسیل موجود برای مشارکت جهت غلبه بر آنها چندوجهی است. این امر سبب شده که هامبورگ یک مرکز حمل و نقل، جاذبه گردشگری، قطب فناوری بالا، مرکز رسانهای و شهری باشد که همواره جمعیت آن در حال افزایش است. هامبورگ واقع در مسیر یا کانالهای آبی الب، آلستر شهری بر روی آب با کیفیتی بالا برای زندگی است. این شهر به صورتی تاثیرگذار در مقایسه با اغلب شهرهای مشابه در اندازه با بیش از 16.7 درصد از محدوده شهری که دربردارنده جنگل و فضاهای سبز و تفریحی هستند، سبز است. در حال حاضر، هامبورگ گامهای بلند ارزشمندی در محافظت زیست محیطی برداشته و درصدد است تا تلاشهای خود را در آینده افزایش دهد. هامبورگ بدون شک بهشتی زیست محیطی است. جایی که هم اکنون تمامی مشکلات زیست بومی حل شدهاند. این شهر تمامی واقعیتهای سیاستهای زیست محیطی اروپایی در طیفی از حفاظت اقلیمی و آلودگی هوا تا مدیریت آب و محافظت از طبیعت را تجربه کرده است. مسائل محیط زیستی تجربه شده در شهرهایی همچون هامبورگ همانند پتانسیل موجود برای مشارکت جهت غلبه بر آنها چندوجهی است. شش سرفصل موضوعی اصلی که هامبورگ برای تبدیل به پایتخت سبز اروپایی به کار گرفته و در دست اقدام دارد، شامل موارد زیر است:
1- جابجایی برای دسترسی هرچه سریعتر از یک نقطه به نقطه دیگر بدون آسیب رساندن به محیط زیست، سامانههای حمل و نقل شهری هوشمند برای کیفیت زندگی هر شهری ضروری هستند. هامبورگ قصد دارد تا جابجایی شهری پایدار خود را که بندر را نیز دربر میگیرد، از طریق حذف استفاده از کامیونها (جایی که کانتینرها به وسیله تاکسیهای کانتینری خودکار بین پایانههای بندر جابجا میشوند) توسعه دهد. کل شهر هامبورگ به آسانی به واسطه استفاده از حمل و نقل عمومی قابل دسترس است. علاوه بر این، آمد و شد با دوچرخه دوستدار محیط زیست دوباره مورد توجه قرار گرفته است: ایجاد ایستگاههای دوچرخه شهری و توسعه سراسری شبکه دوچرخه دو نمونه از موارد بیشتری هستند که در دست اقدام هستند. 2- اقلیم و انرژی منابع انرژی شهری و تغییر اقلیم موضوعات کلیدی هستند که آینده شهرها را مشخص میکننند. تغییر شکل انرژی و اجرای راهبردهای تطبیقی برای حفاظت اقلیمی بلندمدت ضروری هستند. هامبورگ قصد دارد تا انتشار گاز دی اکسید کربن را تا 40% تا سال 2020 و 80% تا سال 2050 کاهش دهد. برنامه حفاظت اقلیمی برای سال 2010 بیش از 300 پروژه را که به صورت بالقوه تمامی زمینههای سیاست زیست محیطی را پوشش میدهد، نشان میدهد. همچنین، هامبورگ درصدد است تا به میزانی بسیار زیاد استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را افزایش دهد. منابع انرژی شهری و تغییر اقلیم موضوعات کلیدی هستند که آینده شهرها را مشخص میکننند. تغییر شکل انرژی و اجرای راهبردهای تطبیقی برای حفاظت اقلیمی بلندمدت ضروری هستند. هامبورگ قصد دارد تا انتشار گاز دی اکسید کربن را تا 40% تا سال 2020 و 80% تا سال 2050 کاهش دهد. 3- طبیعت و پوشش گیاهی هامبورگ یکی از سبزترین شهرهای اروپاست. هامبورگ به ایفای نقشی مستمر در حفاظت و توسعه محدودههای سبز ادامه داده است. جدیدترین الحاقات شهر نمایشگاه باغ بین المللی 2013 و پارک 100 هکتاری ایجاد شده در مرکز جزیره الب را در بر میگیرد. پارکها، زمینهای بازی، محدودههای ورزشی، باغها و آرامستانها در نهایت محدودههای بزرگتر و کوچکتر فضاهای سبز هامبورگ را برای ایجاد یک شبکه سبز به یکدیگر متصل میکنند. 4- توسعه شهری و زندگی هامبورگ قصد دارد تا فضاهای قابل زندگی پایدار شهری را بدون آسیب رساندن به محیط زیست و اقلیم توسعه دهد. نمایشگاه ساختمانی بین المللی 2013 (IBA هامبورگ) و هافن سیتی پروژههایی هستند که هامبورگ را در صف مقدم استانداردهای بین المللی در توسعه شهری پایدار قرار میدهند. 5- حفاظت منابع و اقتصاد فقط هنگامی که حفاظت زیست محیطی و موفقیتهای اقتصادی در هماهنگی با یکدیگر وجود داشته باشند، آینده شهرها به صورتی دائم از امنیت برخوردار خواهد بود. هامبورگ در ترویج مدیریت پایدار، منابع و اقتصاد پیشرو است. 6- مصرف پایدار اثر مصرف ما بر محیط زیست اغلب کمتر مورد توجه قرار میگیرد. یک وظیفه مهم برای شهر آینده افزایش آگاهی درباره ارتباط نزدیک حفاظت زیست محیطی و آگاهی مصرف کننده است. محصولات منطقهای فصلی نشانههای تجاری محدودههای روستایی منطقه کلانشهری هامبورگ هستند. در یک پروژه پایلوت، رستورانها، مدارس و خرده فروشیها تشویق میشوند تا از محصولات منطقهای استفاده کنند. همچنین، در ماه میسال 2011 نمایشگاه «کالاهای خوب» به عنوان بزرگترین نمایشگاه مصرف پایدار در هامبورگ برگزار شد.
90/11/5::: 8:23 ص
اولین دیدگاه را شما بگذارید
پیامهای عمومی ارسال شده
+
شعار بزرگ ژاپنیها:<br>اگر یک نفر می تواند کاری را انجام دهد, تو هم می توانی آن را انجام دهی.<br>اگر هیچ کس نمی تواند کاری را انجام دهد, تو باید آن را انجام دهی.<br>نسخه ایرنی این شعار:<br>اگر کسی می تواند کاری را انجام دهد, اجازه بده آن را انجام دهد.<br>اگر کسی نمی تواند کاری را انجام دهد, چرا ما وقتمان را برای آن تلف کنیم؟!!!<br>
|